Svullet ben = Propp

I torsdags morse upptäckte vi att Hanna´s vänstra ben var svullet vid låret. Vi ringde sjukvårdsupplysningen och dem sa att vi skulle kontakta läkarna på avdelningen. Så det gjorde vi och fick åka in till Astrid Lindgrens barnsjukhus direkt.
Det blev först ett ultraljud på vänster ben och det visade ingenting, men läkaren var inte nöjd så det blev ett ultraljud på buken och det såg också bra ut.

Medans vi var på sjukhuset blev Hannas ben mera svullet så hon fick Tavegyl och Betapred, ifall det var en allergisk reaktion. Det blev hemgång och vi skulle kontakta avdelningen igen på morgonen.

Vid 09.00 ringer läkaren från avdelningen och säger att dem vill att vi kommer in igen för en röntgen. Dem misstänker att det är en propp, men var vet dem inte.

Det var bara att ge sig iväg, skjutsa Jacob till mormor (han har feber efter svininfluensa sprutan) och sedan bar det iväg....

Hanna fick göra en CT och den visade att allt nästan var OK det var något litet dem såg och sedan fick hon göra ett ultraljud igen och då hittade dem proppen. Den sitter ovanför ljumsken och är väldigt liten.. dock har den gjort hennes ben så svullet och man ser blodkärlen tydligt på magen.

Det har varit en fruktansvärt lång dag men vi är nu hemma och ska ge Hanna två stycken sprutor varje dag, hur länge vet vi inte ännu. Vi har fått remiss till koagulationsmottagningen, så dem träffar vi nästa vecka. Och då får vi se hur länge hon ska äta medicinen.

Att Hanna har fått en propp är nog sviter av strålningen.

Våra tankar går till våra vänner som vi lärt känna på Q84 och förlorat sitt barn till änglalivet. Vi tänker på er och sörjer med er..Det finns inte ord, det är så orättvist..






Kommentarer
Postat av: Camilla

Här kommer de många kramar o goa tankar till er!!!

Kul att prata lite idag Palle!!! Ja blev jätteglad att du ringde:)) Vi hörs snart igen vännen!!

Stor kram till er alla!!!

2009-12-09 @ 04:07:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0