27/2 Slut strålat!!!!

Nu är det färdigt!!! Hanna är färdigstrålad!!! Jippi, hurra, hurra, hurra, hurra......

Allt har gått jättebra och läkarna är jättenöjda med Hanna. Magnetröntgen kommer inte göras än på ett tag, så vi får vänta på besked om det är borta eller inte, men som Adrian säger (Hanna's strål doktor) Hon har fått den bästa vården som Europa kan erbjuda mer kan man inte göra!!!!!! så vi får vänta med firandet minst 6-8 veckor.

Ikväll ska vi iväg till Malin som har hjälp oss med Svenska Skolan. Det blir ostfondue.. Mums!!!
Imorgon bitti bär det av till palmerna i Schweiz, vi ska våldgästa Lugano så det är vinjett 06.00 och ett par mil i bil :) lite bråk i vårat åk blir det nog också :)

// Fam Lindström



26/2 Basel!!

Idag fick Filip och Louise vara med på strålningen. Snacka lite i micken till Hanna när hon strålas. Det var mycket intressant att se tyckte dom. Jacob tog sovmorgon, vaknade strax efter 08.00.

Efter strålningen pluggade barnen fram till lunch, och sedan bar det iväg till Basel. Vi har gått och gått och gått. Jag och Tommy har nog krympt 5 cm vardera pga barnen vi bär på våra axlar mest hela tiden. Så en massage tid när vi kommer hem kommer inte att sitta helt fel:)

Hannas allergiska reaktion beror på något i sängkläderna tror vi. När jag sov i samma säng som henne började det klia även på mig och hon är nog lite känsligare just nu. Annars tycker läkarna att det har gått bra, vi får se vad dom säger på avskedssamtalet i morgon... Tänk er!! Det är bara en dag strålning kvar!!!!

Filips tänder hoppas vi har klarat sig. Han klagar ibland på att det ilar, så vi får se vad tandläkarna säger när vi kommer hem.

Nu börjar vi få fullt upp här nere!!! Middagsbjudning imorgon ... ostfondue... middagsbjudning nästa fredag... mmm hur ska vi hinna med allt. Vi vet inte riktigt hur, men det löser sig...

Sov så sött

Pauline och Tommy

24 och 25/2

Igår var det strålning och provtagning. Vi tog en "svensk" lunch på IKEA. Varmkorv med bröd, barnen åt som tokar. Jag tror vi köpte närmare 25 korvar. Gott var det iallafall.

Senare besökte vi Bahnhoffstrasse i Zürich och sedan var det hemgång.

Hanna har fått någon allergisk reaktion på någonting, så det kliade på kroppen. Som tur är hade vi Tavegyl hemma och hon blev genast bättre.

Annars börjar vi om med lite småförkylningar och dylikt.

Idag har vi strålning mitt på dagen och Filip och Louise ska till Svenska skolan i Zürich. Vi måste även hinna med att köpa lite presenter till Jacob som fyller 4 år på söndag.

Nu är det nedräkning som gäller, men nästa vecka har vi ingen strålning, då Hannas sista strålningsdag är på fredag. Så nästa vecka har vi tänkt ha lite "semester" vi ska se oss runt lite i Schweiz och Tyskland.

Tyvärr har vi fått det tråkiga beskedet att Puma ej har fått några överlevande valpar. En var redan dödfödd när den kom ut och den andra dog efter några timmar. Mycket tråkigt, men nu får vi iallafall hem Puma när vi kommer hem, Meya får stanna kvar då hon ska valpa i slutet av mars. Vi får hoppas att det går bättre för henne.

Pauline med familj

23/2 Service dag på strålningslabbet

Idag så skulle vi bara ta det lungt då Hanna var ledig från sin strålning pga service, Vi får hoppas att grejjorna håller dom sista dagarna :).

Hanna vaknade med svullna läppar och svullnad över näsan, såg ut som en allergisk reaktion,(väldigt mycket)
Snabbt ner till Zurich för att visa upp henne för "vår" läkare, en resa på ca 1 timme, när vi var framme så hadde svullnade lagt sig och vi fick lungnade besked att det inte var någon fara då reaktionen backade av sig själv.

Mulet väder med lite regn och 3 plusgrader har vi idag så vi åker kanske till Freiburg, den största Tyska staden som ligger närmast oss.


Fam Lindström


22/2 Grattis Lotta!!!

Idag vill vi gratulera Lotta (svägerska) på sin 32-årsdag. Hipp, hipp hurra, hurra, hurra, hurra.

Hoppas du får en helt underbar dag med massor av paket och god tårta.

Kramar från oss i Tyskland.

Vi vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Snön vräker ner, Jacob har feber. Annars är allt bra. Tommy och barnen kom hem välbehållna igår kväll!!!!!!!!

21/2 Bern!!!

Idag begav vi oss till Bern, Schweiz huvudstad!!! Från oss till Bern är det ca 12 mil. Det tog cirka 3 timmar att åka dit, vi vet ej vad det var men det var köer på hela motorvägen.

Väl framme åt vi en svindyr lunch på lyxrestaurangen Mc´Donalds. Kollade in lite läckra affärer och höjdpunkten av allt var BRUNBJÖRNEN mitt i stan.

Nu ska Filip, Louise och Tommy se vad som händer i centrum. Det är ett himla liv och alla är utklädda till dom mest konstiga saker. Vi får hoppas att dom kommer hem helskinnade!!!!

Sov så sött / La familja Lindström

19/2 Godisregn!!!

Nog hamnade vi mitt i karnevalen. Det var nog en av dom märkligaste sakerna vi sett.!!! Folk var vitklädda, klädda som fåglar och dom gick och slog på trätvättbaljor och så sjöng dom en massa konstiga saker nedanför fönstrena. Och i fönstren stod det folk som också var utklädda och kastade ut godis i mängder. Alla kastade sig på marken efter dessa godisbitar och det var verkligen en fight om vem som skulle få dessa godisar.   Mycket märkligt men det var roligt att ha varit med om detta!!!!

Vi har fått svar på Hannas prover och hennes värden är fortfarande dåliga. Så imorgon bitti åker vi till Kinder Hospital i Zürich för att fylla på lite trombozyter.

Ha en trevlig kväll  Pauline and the family

19/2 Besök hos en tysk familj!!!

Igår var vi först och åt glass med Filips och Louise tyska klass. Det var en avskedsfika. Dom skall ej gå i klassen något mer så det var ett sätt att säga hejdå. Läraren berömde Filip och Louise väldigt mycket. Det har blivit en sådan energi i klassen sedan dom började där. Det är alltid roligt att höra att ens barn är positiva och sociala.

Sedan hade vi lite strålning som tyvärr drog ut på tiden.. Men den blev iallafall av.

På kvällen var vi bjudna hem till en familj som har en dotter som går i klassen. Dom ska ha semester i Sverige i sommar och ville träffa oss och prata lite. Det var mycket trevligt och Jacob blev störtförälskad i deras dotter Johanna..

Idag har vi haft strålning och provtagning, vi har ej fått något resultat ännu.

Filip och Tommy har precis kommit hem från en joggingtur.

Vi vet ej riktigt vad vi ska hitta på i eftermiddag, eventuellt blir det en karneval titt. Dom firar något denna helg vi tror att det är att skrämma bort vintern.. Alla klär ut sig och det är rejält med fylla ute... Vem vet vi kanske hamnar mitt i karnevalen:)

Pauline och Tommy

17/2 Provtagning

Filip och Louise pluggade på förmiddagen, jag var på strålningen med Hanna och Tommy och Jacob mös där hemma i Waldshut. 

Det var provtagning på Kinder Hospital i Zürich idag och Hannas värden är ej bra. Så minsta feber nu så måste vi åka in till sjukhuset, men det är en tuff tjej så vi tror att värdena är på väg att vända.....

Idag fick jag ett samtal från en förälder i Tyska skolan som bjöd hem oss på fika i morgon eftermiddag. Självlart tackar man ja till det, (våran kaffebryggare brygger bara ljummet kaffe:) ) Dom ska tydligen på semester till Sverige i sommar så vi får se om vi kan bjuda dom på en båttur..

Sov så sött // Pauline


16/2 THEA 4 ÅR!!!!

Idag fyller kusin Thea 4 år. Hipp, hipp hurra hurra hurra hurra. Hoppas du får en bra dag med massor av paket.

Hanna och Tommy har åkt iväg till strålningen och jag har precis druckit första koppen kaffe, härligt!!! Vi vet inte riktigt vad vi ska hitta på i eftermiddag, det beror på vädret. Eventuellt blir det Schauffhausen igen....

När vi ändå pajar lite grejer här så kan jag meddela att Tommys mobil är finito, trasig, kaputt...... Så om ni måste ringa honom kan han ej svara så då är det min mobil som gäller. 

Tidiga morgonhälsningar från Pauline

15/2 Härligt väder!!!

Då har vi klarat av outleten. Allt gick mycket bra, men någon storshopping blev det inte:(

Jag har alltid sagt till mig själv att jag aldrig ska köra på autobahn, men det gjorde jag.... Det gick mycket fort och lite läskigt var det nog allt. Men vi kom fram och hem igen utan problem. Barnen var kanonduktiga.

Lite trasiga saker får man räkna med när vi bor så pass trångt.. En kraschad dator, våran kamera har gått sönder, det blev tappad i golvet igår kväll... Synd eftersom vi har velat fota resten av tiden vi är här!!!!!!!!

Idag skiner solen, men det är ganska kallt. Vi skall åka till något som heter Schauffhausen och titta på ett vattenfall..

Ha det bra denna underbara dag

//Pauline med resten av gänget. (Nu ska jag sätta mig i solen en stund)

13\2 Fredag den 13'e vågar man gå ut?

Idag tog vi en sov morgon till 08.00 för Hanna har en senare tid för sin strålning den är planerad till 13.45.
Innan den så blir det Tyska skolan, en jogging tur på ca 5 km uppför och nerför ett berg som ligger bakom "vårt" hus.

Vi planerar för att åka genom Frankrike imorgon och slutligen landa på Europas största märkes outlet, så imorgon blir det närmare 70 mil i bil med alla ungar (är vi .......... i huvet?) mer om detta senare, men Filip vill ha förskott på sitt barn bidrag typ i 2 år :).


// Tommy


12/2 Senarelagd strålning!!!

Idag var det problem med maskinerna på PSI, så Hanna fick en tid vid strax efter 18.00. Dom har ej kommit hem än, så vi får se när dom kommer.

Annars har det varit provtagning på Kinder Hospital i Zürich. Hannas värden var bra och vi får hoppas att dom håller i sig. Vi har även hunnit med Tyska skolan, en outlet i närheten av Zürich. Filip var eld och lågor:)

Nu har vi precis klarat av middagen och väntar på att Hanna och Tommy kommer hem.

Ha det gott / Pauline

11/2

Idag var Hanna på ett superbra humör när hon skulle strålas. Jag fick säga till henne att lugna ner sig, eftersom hon ska ligga vhelt stilla i ca 40 minuter.

Filip och Louise har varit i tyska skolan och sedan åkte vi till Svenska Skolföreningen i Zürich. Så det har varit en helt vanlig onsdag här i Waldshut.

Vi har fått massor av tips på vad vi kan göra och se här så vi vet inte riktigt hur vi ska hinna med allt:)

Imorgon ska vi på provtagning på Kinder Hospital iZürich. Det är bara att hoppas värdena är bra...

Trevlig kväll  / Pauline and the family

10/2 Halvtid, nu börjar andra halvlek

Nu har vi gjort 25 dagar i södra Europa, alla i familjen utom Tommy har en otrolig hemlängtan.( han vet att det väntar en massa jobb hemma, båtar som ska fixas, hus som ska renoveras.mm ) Nä jag har ingen brådska hem inte, allt är mycket billigare i Tyskland vad sägs om en helt ny X5'a för bara 525.000 :- eller ett par riktigt bra gräs fotbolls skor för 3 euro = 35 sek.

Nu ska jag ta med Filip på en jogging tur längs floden Rehn så jag vet inte vart Pauline får hämta upp oss, jag försöker nog springa till Schweiz.

Igår kväll var vi ute och åt på en mysig resturang för att fira Louise, det vart 3 pizzor och 3 lasagne + bärs och läsk till barnen. allt detta gick på 65 euro inkl driks så det kommer garanterat bli fler besök.

// Tommy

9/2 Louise 11 år



Idag har firat Louise som har sin födelsedag idag. GRATTIS våran stora tjej!!!!

Jag och Jacob åkte och hämtade Tommy och Hanna på strålningen tidigt i morse. Hanna har inte mått så bra idag, hon får sura uppstötningar och mår lite illa, Vi får hoppas att det går över för vi ska ut och äta idag!!!

Ha det bra

8/2 Nattgäster!!

Fick just ett telefonsamtal från den svenska familjen. Dom har en mus i lägenheten som visar väldigt modiga sidor. Camilla som mamman heter känner inte för att sova där, så hon och lillebror Manne kommer och sover över här. Storebror Bob och pappan är på sjukhuset i Zürich. Vad gör man inte för sina landsmän:)

8/2

Idag åkte jag och barnen från Tyskland för att överraska Tommy och Hanna i Schweiz. Nog blev dom överraskade alltid. Dom blev jätteglada... Det är ju inte så roligt att ligga på sjukhus i vanlig fall, men att ligga på ett sjukhus utomlands är inte alls roligt. Det är inte alls som sjukhuset hemma i Sverige. Här kan dom bara röra sig i en korridor och köket är jättelitet.

Annars är det sig likt här, det har snöat lite och vi har bara försökt slå ihjäl dagen tills imorgon. Då är det Louise födelsedag. Hon blir 11 år.. Stor tjej.

Hälsningar från Waldshut

7/2

Igår blev Hanna (och Tommy) inlagda på Kinder Hospital i Zürich för kur. Det är nog mycket spännande att ligga där, dom delar rum med en annan pojke och hans pappa. Det är en pojke vi känner till som har anlänt efter oss från Sverige.

Tyvärr blir dom inte utskrivna från sjukhuset förrän på måndag morgon, det är lite tråkigt eftersom det är Louise födelsedag då. Men vi får ändra på födelsedagsrutinerna denna gång!!!

Idag har jag och resten av barnaskaran varit på öppet hus i Tyska skolan, jag förstod inte ett smack av tyskan. Nu måste jag ner till centrum för att komplettera lite saker till Lousie 11-årsdag. Det går inte imorgon eftersom allt är stängt då.

Trevlig helg önskar fam Lindström

5/2 Middagsbjudning!!!

Idag var det som vanligt strålning på morgonen och Filip och Louise var i tyska skolan.

På eftermiddagen åkte vi till Zürich för att träffa en SWEA-kvinna och hennes barn (Hannah). Vi blev varmt välkomna till deras hem och bjöds på mat. Det är helt otroligt tycker vi att man bjuder in en helt okänd familj till middag i sitt hem. Och vilket hem sedan, det  var en stor sekelskiftesvilla med utsikt över Lake Zürich. Lena var mycket trevlig och vi blev kvar där till strax efter 22.00 så det blev en sen kväll för oss eftersom det tar en timme att åka till Waldshut. Men det var det värt!!

Hon frågade om Louise och Filip ville skriva en artikel i deras tidning om hur det är att komma hit mm. Självklart ska dom göra det.

Jag blev medbjuden på en SWEA-lunch på tisdag, vi får se om det hinns med då. Hanna ville självklart vara med och varför inte, det är ju för hennes skull vi är här.

Lena ville träffa oss igen, vi får se när det blir men det blir troligtvis ganska snart..

Pauline med familj

4/2 Vanlig dag!!

Idag var  det strålning på morgonen. Louise och Filip gick iväg 08.20 till tyska skolan och var med på engelska lektionen, pluggade vidare hemma och sedan bar det iväg till Zürich för Svenska skolan på eftermiddagen.

Så mycket mer har det inte hänt idag utan vi vilar upp oss inför morgondagen. Vem vet vad vi gör då???

Hälsningar från Lindström

3/2 tisdag och 33 dagar kvar:)

Som vanligt var det lite strålning och skola idag. Louise har pratat med sin klass via Skype.

Efter lunch sken solen igen och vi begav oss till Küssaberg där det finns en borgruin. Barnen hade otroligt mycket spring i benen så det var skönt att få lufta dem lite. Det är verkligen vårkänslor i luften nu!!!!

Idag blir det Köttfärssås och spaghetti till middag. Bara så ni vet:;)

Kramar från la familja

2/2

Idag var det en "vanlig" dag. Lite strålning, mycket skola mm

På eftermiddagen sked solen så vi gjorde en liten bilutflykt för att se världen utanför Waldshut. Otroligt fina vyer har vi sett.
Annars har det inte hänt så mycket idag.

Roligt att se att vi har fått nya heja rop hemifrån:) Ni vet vilka ni är!!!!!!

Många kramar från oss

1/2 Thermal Bad

Idag tog vi sovmorgon och vaknade vid 08.30. När vi skulle börja veckla ut våra tentaklar märte vi hur ont vi hade. Fy farao för träningsvärk. Det var i axlar, ben, vader, ja alla leder i stort sett. Men det är ändå en härlig känsla...

Så för att bota denna värk så begav vi oss till Zurzach i Schweiz och gick till ett Themal Bad. Det var helt underbart. Vi gick ner i en pool som var 34 grader varm. Poolen var väldigt liten inomhus men simmade man ut i friska luften blev den större och fortfarande lika varm. Det var bara huvuduet som blev lite kallt. När vi låg där i poolen och mös så började det snöa och det tyckte barnen var asballt!!!!!  Området vi var på var ganska stort och vi fick springa i badkläder mellan poolerna och det var jätte kallt -2 grader. Det är inte varje dag man gör det:)

Från en ren och hel familj i Waldshut

RSS 2.0