Onsdag 30/6

Idag har det varit otroligt tungt både för mig och Tommy. Vi är nästan apatiska och orkar inte göra någonting.

Vi har iallafall lyckats plantera en ros som vi fick av Camilla och Johan med barn. Vi har även fyllt i papper till försäkringskassan om våran sjukskrivning, där ska vi beskriva varför vi inte kan jobba!!!! Hur beskriver man hur man mår???

Ikväll var vi och åt middag hos farfar och Gunilla. Gunilla hade födelsedag idag och bjöd på kalkon, det var kanongott!

Det är så skönt att komma iväg och äta middag för vi orkar inte laga någon mat!

Imorgon kanske det känns bättre, det får vi se då....

Saknaden är så stor efter dig älskade Hanna!!!

/Pauline och Tommy

Tisdag 29 juni

Filip och Tommy åkte iväg tidigt imorse för att köra Filips bensindrivna radiostyrda bil i Järfälla.

Jag, Louise, Jacob och Isabelle (en kompis till Louise) åkte till en insjö i Annarby. Där var även mormor, Rebecka och Matilda. Vi hade några mysiga timmar i solen.

På kvällen cyklade familjen till Palmbergs och fick kanongod middag och gott att dricka. Klockan bara rann iväg och vips så var den 23.00 och det var dags att cykla hem igen.

Det är så skönt att bara få prata med nära och kära vänner, det är allt från tunga samtal till lättare samtal. Tårarna har varit nära flera gånger när vi har pratat om Hanna.

Idag kom annonsen ut i Södra Roslagen och även om vi sett den förut så var det väldigt jobbigt att se den i tidningen. Det var så definitift. Man hoppas ju att hon ändå ska komma tillbaka och att detta bara är en mardröm...

Lilla ängel vi saknar dig så.......

/Mamma och Pappa

Måndag 28 juni

Idag åkte vi ut till Linda, Mats, Anna och Simons landställe i skärgården. Anna och Hanna var väldigt bra kompisar...

Vi har haft en underbar eftermiddag i skärgården med skratt, god mat och mycket lek. Tack så mycket Linda och Mats, det har varit underbart.

Just nu har jag tittat på bilder från förra sommaren. Hanna är då en glad sexåring som badar och leker som andra barn. Varför??? Varför??? Varför??? Varför händer detta oss????

Jag vet att tiden läker alla sår, men just nu känns det inte så!!! Vi har tre till underbara barn och vi måste leva för dem och för varandra.. men det är svårt för saknaden är så stor...

Hanna jag älskar dig och saknar dig i massor!!!!

/Pauline

Söndag 27 juni

Idag har vi gratulerat min lillasyster Rebecka som fyllde 27 år. Erica, Fredrik, Amanda och Sofia återvände till Göteborg.

Det är idag 2 år sedan vi fick beskedet om att Hanna hade cancer, dagen har varit tung och tom...

Filip kom hem idag efter att ha firat midsommar med William och familj på deras ö. Han var mycket nöjd och glad.

Jag vet inte vad man ska skriva men det är så tomt, känslan att aldrig mer få krama Hanna är så fruktansvärd och jag hoppas än idag att jag bara ska få vakna upp ur denna mardröm....

/Pauline

Midsommarafton!!

Det är nu en vecka sedan våran ängel lämnade oss!! Saknaden är så stor och obeskrivlig, men vi ler nu när vi pratar om Hanna och hennes påhitt....

Filip är hos William på landet och Tommy, Louise och Jacob åkte och dansade kring midsommarstången. Jag stannade hemma, orkade inte följa med..

På kvällen åkte vi till mormor och morfar för middag, det var mysigt...

Imorgon är det en ny dag...

/Pauline

Torsdag 24 juni

Igår var jag och Tommy på minnesstund för Hanna i skolan. Det var väldigt fint men otroligt jobbigt!!

Vid lunch tid så kom prästen och vi pratade om hur vi ville att begravningen skulle vara. Det gick ganska bra att prata om det och vi fick många skratt stunder då vi berättade för honom vem Hanna var och allt hon gjorde..

Vid middagstid kom Erica, mamma, Amanda och Sofia även Jennifer med Melea och Hector kom. Jennifer hade lagat mat för en hel vecka.. Det är så skönt att sitta och prata med henne eftersom vi kom till sjukhuset nästan samtidigt och kan prata om det och förstå varandra.

Vi har stöttat varandra i motgångar och glatts med varandra när det har varit bra besked. Hanna var deras första möte med Q84. Jennifer och hennes man blev helt chockade när dem såg en liten flicka med otroligt långt ljust hår sitta i soffan på avdelningen. Herregud tänkte dem "är detta inte en avdelning där barn inte har något hår".. Men i nästa sekund drog Hanna av sig peruken och hängde upp den på droppställningen..

/Pauline och Tommy

Tuff dag i måndags!!

Igår var det en av många tuffa dagar. Vi besökte begravningsbyrån och planerade för Hannas begravning. Det känns så overkligt att behöva sitta där och forma en dödsannons för sitt barn.

Jag och Tommy har pratat om vad vi skulle vilja göra för att glädja andra sjuka barn och deras syskon och familjer. Vi har nu startat en glädjefond där familjerna utan olika intyg från läkare, kuratorer och skattedeklarationer kan söka ett litet bidrag för att göra vardagen lite roligare.
Vi har själva sökt sådana bidrag och det betydde mycket för oss. Bland annat fick hela familjen ett WII-spel och vi har åkt skidor i Engelberg när vi var i Schweiz.
Vi kommer att ha en öppen begravning där alla är välkomna, efteråt träffas vi i Paviljongen nära där vi bor för att äta lite tårta, glass och dricka kaffe.

Här nedan ser ni annonsen som kommer att finnas i Södra Roslagen.



Pauline och Tommy

Det är så tomt!!

Det så tomt här hemma! Vi vet varken ut eller in, vi skrattar och gråter om vart annat.

Hannas sista timmar var som vi nu i efterhand har förstått lugna.

Hon hann säga till mig och Tommy att vi var "ett par riktiga skitföräldrar". Det sa hon när hon inte fick som hon ville. Och det var Hanna som hon alltid varit, fick hon inte som hon ville blev hon förbannad.

När vi märkte att Hanna blev mer och mer orolig flyttade vi ut till soffan. Där satt hon i Tommys knä och plötsligt så säger hon att "nu ser jag fiskarna", klart och tydligt säger hon detta och efter ett tag kommer nästa mening "nu tar havet slut".

Då flyttar vi över Hanna till mitt knä och vi säger till henne att gå mot ljuset och att farmor väntar på henne. Vi får säga flera gånger att hon ska gå mot ljuset och släppa taget om oss. Det är helt ok för oss att du går sade vi.

Och efter en liten stund så somnade hon.

Läkaren kom efter en timme och tittade på Hanna och sade att det var en fridfull död.. Hon hade inte panik eller ångest. Och det känns så skönt att få höra att hon inte var rädd.

Vi flyttade senare in Hanna i vårat sovrum där vi klädde henne i sina favoritkläder och bäddade om henne med hennes favoritfilt och alla gossedjur. Vi tände ljus i rummet som lyste för henne hela dagen.

Det var många som kom och tog farväl av henne när hon låg där. Hon var så fin!!

Vid 14.00 kom det en kista som jag, Tommy, Filip och Louise lade henne i och bäddade iordning henne där.
När vi skulle bära ut henne till bilen så ösregnade det. Louise tog första steget på trappen och det slutar regna!!!
Louise och Filip går först med kistan mellan sig och jag och Tommy går sist. Det är tunga steg till bilen som ska föra henne till kyrkan. Vi ber en bön för henne och sedan går vi in. Då börjar det spöregna igen...

Efter någon timme dundrar det till i hela huset. Alla fönster skakar, då sade vi till varandra att nu har Hanna landat och talat om för alla på andra sidan. Att nu är jag här, se upp!!!!

Vi älskar henne så mycket, det gör så ont!!

Pauline och Tommy

Vila i frid



Ett stort tack för alla värmande blommor och sms från vänner, arbetskamrater, skola och förskola samt ett oförglömligt farväl med familj och dom närmaste vännerna, grannar och vänner som hade turen att få ett speciellt farväl.
Hanna vi glömmer dig aldrig och kommer alltid att älska dig så oerhört mycket. Sorgen och smärtan är så stor och obehaglig. Det är tomt utan dig. Vår tappra stora ängel!! Ta hand om farmor och Mats D nu, lova det!!!

Mamma och Pappa




Hanna har somnat!

Inatt blev våran älskade Hanna den finaste ängeln man kan tänka sig!!!

Gud vad vi älskar denna lilla flicka...


Torsdag 17 juni

Idag gick jag och Filip upp 05.00. Filip åkte iväg till Örebrocupen 06.00.

Hanna har idag fått smärtpumpar ikopplat och det betyder att hon får smärtlindring jämt dygnet runt. Vi har även kopplat in vätskedropp.

Hon har sovit nästan hela dagen eller någonstanst mellan sova och vaken. Hon hör allt vi säger.

Eva Pi kom på besök idag och lämnade en fin kudde som hette Lejonet Leo. Men det var inte Hanna helt nöjd med utan hon sa att Lejonet Leo var kvar i skolan. Tack Eva för att du hälsade på.

Farfar och Gunilla kom med en härlig thai middag och en supergod efterrätt och mina systrar Erica, Rebecka och mormor var på besök.

Peter och May var här för en fika och Hanna tycker att det är helt OK att det kommer folk. Vi frågar henne hela tiden om hon vill att dem ska gå men hon vill ha liv och rörelse hela tiden.

/Pauline

Onsdag 16 juni

Filip 14 år. Det blev ingen vanlig morgonsång för Filip idag. Det var jag, Louise och Jacob som stod för sången. Hanna sov fortfarande och ville att Tommy skulle vara nära henne. Men jag tror och hoppas att han blev glad ändå.

När Tommy grät bredvid Hanna i morse så frågade Hanna varför han grät och Tommy svarade att det var för att hon var så sjuk och hade så ont. Då svarade våran ängel " Men pappa jag mår bra". Vad säger man......

Vid lunch så åkte vi in till Gröna Lund och vi frågade Hanna flera gånger om hon orkade och ville följa med, till slut blev hon så ledsen och sa att hon absolut ville dit. Och till Gröna Lund åkte vi.

Det kom en taxi och hämtade oss vid 11.30, där möttes vi av Annsofie som är parkchef. Vi fick åkband, femkampsbiljetter och massor av glassbiljetter. Vi åkte som dårar, vi fick gå före alla i kön. Fast jag tycker att det är superläskigt att åka så gjorde jag det ändå. Vid 15.00 hade vi reserverat bord på en restaurang. Vi åt en otroligt god grillbuffé. Och sedan bar det av till karusellerna igen. 19.00 stod en taxi och väntade på oss för resan hemåt.

Hanna sov mest hela tiden och vi frågade gång på gång om hon ville åka hem, men hon ville vara kvar för hon tyckte det var så roligt. Min lilla ängel.....

Vi vill tacka MIN STORA DAG och Gröna Lund för denna otroligt fina dag!! Utan er hade den inte blivit av och Hanna är så glad att hon kunde ge sin bror Filip en bra födelsedag. Tack ännu en gång!

Nu väntar vi på att SABH ska komma och ta BAS tester. Vi misstänker att Hanna har katastrofalt lågt HB eftersom hon sover så mycket eller så är det något annat som väntar.... Hon har inte tagit några smärtstillande tabletter idag.




/Pauline

Tisdag 15 juni

Idag sov Hanna till kl 11.oo

SABH kom en stund på dagen och pratade om Hannas smärtlindring och hon har även fått tabletter som är vätskedrivande.

Kajsa och Saga kom upp med lunch till oss.

Jacob följde med två stycken underbara fröknar på dagis för att simma i simhallen. Ni är underbara!

Annica och Jonas med familj kom och hälsade på och stannade länge. Det var så skönt att få prata om något annat än sjukdom...

Mina älskade syskon och föräldrar kom med middag och tårta till Filips födelsedagsfest..

Jennifer och Melea och Hector kom med pajer och tårta.

Hanna fick en otroligt fin blomma och nalle från Mats, Helena och Ebba som just nu är i Thailand.

Filip fick en härlig födelsedagsfest med många vänner och släkt han är kanon nöjd.

Även Hannas kompis Anna med mamma kom och hälsade på.

Niklas och Sandra tack för att ni kom.

Hanna har under kalaset sovit, varit vaken om vart annat. Jag har frågat henne flera gånger om hon vill att alla ska gå men det ville hon inte. Hon tycker att det är mysigt med liv och rörelse.




Idag har jag och Tommy mått ganska bra men det går i vågor.

Vi vill tacka alla som hjälpt till det betyder så mycket!!!

Det är många som erbjuder sin hjälp och vill att vi ska säga till om det är något vi behöver hjälp med. Vi vill gärna ha hjälp men det är så svårt i det här läget att veta vad vi vill ha hjälp med....Lagad mat och lite handling kan vara en stor hjälp.

/Pauline

Måndag 14 juni

Idag har mina syskon och Tommys bror varit här. Det har varit fullt hus med kusiner och Hanna har inte velat att dem ska åka hem. Trots att hon har väldigt ont tycker hon om när det är liv och rörelse kring henne.

Hon har mestadels suttit i Tommys knä idag, sovit varit vaken en stund för att sedan sova igen.

Idag kom det en överraskning till henne på våran tomt. Det var min kära syster Rebecka och hennes man Martin som ordnade detta.



Hanna tyckte det var jätte mysigt att få klappa hästen och ge henne äpplen. Hon orkade inte så länge men hon var med en liten stund.

När Hanna hade gått in så gjorde hästen ifrån sig det stora behovet på tomten till alla kusiners förtjusning.

Idag har hon även skrattat lite och det var när hon så sin kusin Benjamin och sin kusin Sofia (från Göteborg).

SABH har även varit här idag och pratat om smärtlindring för henne och det är bara att ringa till dem så kommer dem och sätter en nål i port a caten.

Det är så overkligt det som händer och jag hoppas på ett mirakel men jag vet att det inte kommer att ske något mirakel.

/Pauline

Smärta och sorg

I torsdags fick jag och Tommy veta hur röntgen såg ut. Och det är inte bra! Cancern har spridit sig till båda njurarna och det är många metastaser i lungorna. Hon har även cancer i kotorna.

Vi fick även det beskedet som ingen vill ha. DET FINNS INGET MER ATT GÖRA!

Vi har nu ikväll berättat för våra fina älskade barn om vad som kommer att hända, vi hade hoppats att inte behöva berätta det riktigt än men hon blir bara sämre...

Vi ska försöka göra allt vi kan för att det ska bli så bra som möjligt för Hanna.

Vi vet inte hur lång tid det är kvar och läkarna kan inte heller säga det. Det kan vara några dagar eller veckor.

Det är så jobbigt och vi vet inte hur vi ska klara denna smärta..

/Pauline och Tommy

Lördag 12 juni

Idag var jag först jag ute och sprang sedan var det Tommys tur att ta en springrunda. Det är så skönt att få den lilla stunden för sig själv..

Efter lunch åkte jag, Hanna, Louise och Jacob ner till centrum för att handla baksaker. Vi plockade upp mormor på vägen hem och sedan satte vi igång och baka. Det blev moccarutor, strösselrutor och kanel och vaniljbullar.

Vi har även hunnit med att pyssla och nu har vi precis ätit fondue med mormor och morfar.

Hanna har varit lite piggare idag och inte sovit lika mycket. Det känns skönt. Men hon är fortfarande medtagen.

Vi får se vad som händer imorgon.

/Pauline

Fredag 11 juni

Nu är det sommarlov!

Hanna klarade av att vara med på skolavslutningen fast hon är så trött. Hon är så stark och tapper.
Jag älskar henne så...

Det var jobbigt för mig och Tommy att se alla barn idag, men vad gör man inte för Hanna. Varför kan inte hon få springa och leka som alla andra barn, det är så orättvist.

/Pauline

Onsdag 9 juni

Det blev inte Skansen för Hanna idag.. Hon orkade inte.

Idag har hon mest sovit och suttit på toaletten.

Just nu är det fruktansvärt tungt, att se sitt barn ha så ont och gå på så starka mediciner... Vi gör allt vi kan för att hon ska vara glad, men man orkar inte hela tiden.

Idag är det en sådan dag för mig. Jag vill bara ligga och sova och får ingenting gjort. Livet är så orättvist....

Imorgon bär det av till sjukhuset för röntgen. Jacob följer med oss dit för det är Pippi dagen på sjukhuset och då är det lite festligheter där.

Vi får hoppas att hon orkar vara med på skolavslutningen på fredag, för det vill hon verkligen.

/Pauline

Tisdag 8 juni

Igår åkte Tommy och Hanna in tidigt för att få skelettmedicinen. Hanna hade haft ont nästan hela natten och sov mestadels på sjukhuset.

Smärtläkarna kom för att träffa Hanna p g a hennes smärta och nu har vi börjat med ytterligare en smärtmedicin och det verkar fungera. Hon har sovit jättebra inatt men är fortfarande väldigt trött.

Jag och Jacob kom till sjukhuset efter lunch för att träffa Katti från Min Stora Dag. Vi berättade om resan och visade lite bilder. Tack ännu en gång för resan, den gjorde oss gott.

Vi pratade även med våran läkare Niklas och bestämde att vi ska ta ytterligare en röntgen bild på Hannas höft där hon har brutit lårbenet. Vi tror att det är det som spökar. Den röntgen blir på torsdag samtidigt som vi ska röntga buken och lungorna igen.

Om Hanna orkar ska vi följa med klassen till Skansen imorgon.. Vi får hoppas att hon orkar för just nu tycker hon inte att det är så roligt, hon tittar mest på TV.

/Pauline

6 juni

Igår förberedde sig Tommy för marathon. Jag åkte till sjukhuset med Hanna och Jacob för att sätta in ett nytt insuflon i benet på Hanna. Hon får sin fragmin spruta där.

Vi tog senare bussen till Kungsholmen där vi skulle heja på Tommy.  När han sprungit 1 mil såg vi honom och hejade för full hals. Sedan fortsatte vi promenaden mot Odenplan där vi skulle heja ytterligare en gång, men han dök aldrig upp... Tyvärr var han tvungen att bryta loppet vid 2.9 mil då han fick ont i höger baksida.. Vi promenerade upp till Tekninska Högskolan där vi mötte Tommy för färd hemåt.

Hanna och Jacob var superduktiga. Hanna satt i vagn eftersom hon inte kan gå just nu och Jacob promenerade hela tiden.

Idag blir det en lugn dag hemma och vi väntar hem Filip och Louise framåt kvällen.

Imorgon ska vi in till sjukhuset för en till "skelettmedicin".

/Pauline

Fredag 4 juni

Idag var inte Hanna i skolan. Hon har haft väldigt ont i vänster ben och i magen. Vi har haft telefonsamtal med läkare och ökat hennes smärtlindringsmedicin.

Trots sin magonda och benont åkte vi till mormor och morfar för att träffa Bella, Adam, Benjamin och lilla prinsessan.
Hanna glömde för ett tag att hon hade ont och njöt i fulla drag.

Imorgon åker jag till Huddinge för att hämta ut en medicin till Hanna och Tommy förbereder sig för Marathon.

Självklart ska vi heja på honom dels i Rålamshovsparken och på Stadion.

Filips lag spelade 0-0 i första matchen och Louise har nog roligt. Vi har inte fått kontakt med henne.....

/Pauline

Torsdag 3 juni

Idag åkte jag och Hanna till skolan. Vi var med till lunch sedan blev Hanna trött.

På kvällen var det klassfest vid badet och jag och Hanna åkte dit. Hon tyckte det var kanonroligt trots att hon bara satt i mitt knä. Hon tycker att det är så mysigt att sitta och lyssna när vi vuxna pratar.

Just nu har hon somnat i Tommys knä, hon vaknade precis och hade ont i sitt vänstra ben. Det var bara att ge henne mer smärtmedicin. Det blir nog att ringa till läkarna imorgon om benet.....

Imorgon åker Louise på klassresa till Gotland och Filip åker till Laxå på fotbollscup.

Det är mycket tankar just nu........

/Pauline

Tisdag 1 juni

Idag har jag och Hanna varit på sjukhuset och fyllt på lite blod. Hon har fortfarande lite ont i magen men nu är humöret på topp igen.

Idag när vi skulle sätta nålen i port a caten blev Hanna vansinnig på mig. Jag har bitmärken, klösmärken med mera. Men det är bara att bita ihop och tänka på vad hon går igenom.

Just nu sitter Louise och syr en väska till Hannas iphone som hon fått av Bella och Kenneth. Storebror är mycket avis på Hannas nya "leksak".

På måndag ska vi till sjukhuset igen för ny kur av skelettmedicinen. Som tur är behöver vi inte sova över utan den blir klar över dagen.

Tommy och Filip är ute och springer. Tommy laddar upp inför marathon på lördag. Jag ska försöka ta mig till stadion och se när han går i mål.

/Pauline

RSS 2.0