Onsdag 31/3

Idag var jag och Hanna i skolan nästan hela dagen. När vi kom hem somnade och så sött.

Vid 17.00 tiden kom SABH och tog prover och bytte mediciner.

Vid sju tiden var det dags för våra hundar att besöka läkarna. Vaccination och medicin för noskvalster.

När vi kom hem blev barnen överlyckliga. Världens största påskägg fyllt med godis stod på köksbordet.

Tack alla otroligt gulliga kollegor på ekonomi, vi blev jätte glada. T om Hanna har smakat godis:)


Imogon är det dags för läkarbesök, håll tummarna.

/Pauline


Tisdag 30/3

Nu är undersökningen gjord. Hanna fick dricka 5 dl kontrastvätska innan hon lade sig på röntgen. När dem hade tagit dem första bilderna skulle dem fylla på mer kontrastvätska, men det gick inte så bra. Hanna kräktes över hela röntgen apparaten. Det vara bara att torka upp och försöka ta några till bilder.

Hon fick även sin antibiotika på mottagningen och var på sitt bästa humör. Hon visade alla sjuksyrror att hon kunde gå.

Vi hann även med en tur till lekteraprin.

Filip hämtade Jacob på dagis och sedan lagade Filip och Louise middag.

Vi får besked på torsdag eftermiddag hur denna undersökning har gått.

Jag vill passa på att tacka mina kusiner för den fina påskbuketten som väntade på oss när vi kom hem.

/Pauline

Söndag 28/3

Hanna mår väldigt bra just nu. Hennes värden fortsätter att stiga. Idag har hon gått en hel del.

Men alla mår inte lika bra. Idag har jag haft en väldigt tung dag. Allt har varit hopplöst och jag har bara gråtit. Det är väl så det är, när Hanna mår bra så kopplar jag av och känner efter hur jag mår. Och det är helt enkelt fördjävligt.

Alla andra lever sina liv och vi går bara och väntar och väntar, förhoppningsvis på bra besked. Tommy är helt underbar och stöttar mig när jag mår så här dåligt. Men jag kan inte vara på topp jämt....

Imorgon är det säkert bättre:)

/Pauline

Kvällsbesök!

Hanna orkade inte gå till skolan igår, utan hon var hemma med mig och Tommy.

SAHB kom vid 16.00 tiden och bytte näringsdropp, gav antibiotika och tog prover.

På kvällen kom Annsofie och Pär med barnen på middag. Vid nio tiden på kvällen ringer SABH och talar om att Hannas värden åter har sjunkit. Inte alla värden bara HB och trombocyter. Dem total vita stiger sakta men säkert och CRPT sjunker. HB var nere på 81 och då måste det fyllas på blod.

Så vid elva tiden på kvällen kommer SABH med lite blod och kopplar det på Hanna, allt det var klart vid tvåtiden inatt.
När vi sagt hejdå till SABH stupade vi i säng allihopa, så idag blir det nog en ganska lugn dag.

Min magkänsla säger att vi kommer behöver fylla på trombocyter idag. Men det tar inte lika lång tid som blodpåfyllning.

På tisdag har vi en otroligt viktigt undersökning. Det är då Hanna ska göra en DT på buk och lungor och därefter vet vi hur vi ska gå vidare. Så håll tummar,  tår och allt ni kan för att cancern har svarat på medicinerna.

/Pauline

Hemma igen!

Nu är ängeln hemma igen och familjen är åter samlad. Idag fick Hanna en kortare kur av cellgifter och fick därefter komma hem.

Vi kommer fortfarande ha SABH som kommer en gång om dagen och ger antibiotika och byter näringsdroppet.

Hanna är på bra humör och vi får se om hon orkar hälsa på i skolan i morgon.

Nu väntar vi bara på att vi ska få en tid för en undersökning och se hur cancern har reagerat på cellgifterna.

/Pauline och Tommy

Onsdag 24/3

Igår blev det min tur att rå om Hanna på sjukhuset. Vi hade en kanonmysig stund på lekterapin.

På kvällen gick Hanna cirka 30 steg, det känns så skönt att se att benen fungerar någorlunda. Efter "promenaden" blev Hanna trött och vi kröp upp i sängen och mös. Hanna provsmakade lite lasange och smörgås.

Hannas infektionsvärde var igår fortfarande högt, vi får se vad proverna säger idag. Höga värden = vara kvar på sjukhuset.

Just nu är hon väldigt trött och ligger och tittar på tv. Men det blev sent igår kväll så det kanske är därför hon är trött:)

/Pauline

Måndag 22/3

Idag har Hanna varit trött hela dagen. Hon försökte vara med och prata med mormor och Rebecca när dem var här på lunch, men orkade inte.

SABH var här vid 16.00 och gav henne nytt näringsdropp och tog blodprover. Det visade sig att proverna var ännu mer i botten, så det var bara att bege sig till sjukhuset.

Jag blev "ratad" av Hanna och det var bara Tommy som fick följa med. Och hennes ord är lite våran lag just nu så han fick lyckan att följa med.

Just nu fyller dem på lite blod och trombocyter och hon ska även få antibiotika. Vi hoppas att hon får komma hem imorgon, men det återstår att se.

/Pauline på hemmaplan

Lördag 20/3

Hanna och Tommy är hemma igen efter en heldag på sjukhuset. Hanna har fått tillbaka sina smärtlindrings pumpar och SABH kommer vid 24.00 och "kopplar" på vätskedropp. Hannas värden är nu i botten och hon mår inget vidare.

Men allt måste rulla på som vanligt här hemma, trots sjukhus och sjukdomar.

Bland annat så  hade Jacob kalas på Lekiz tillsammans med Ella. Han var supernöjd och har redan somnat.

Jag har städat kaninens bur. Det var ett tag sedan det blev gjort och Totte (kaninen) verkade trivas i sin rena bur. Han fick även hoppa fritt ute och trivdes som bara den.

/Pauline

Fredag 19/3

Idag åkte Tommy och Hanna in till sjukhuset för en "lättare" cellgiftskur. Den tar bara en halvtimme. Under tiden försökte jag få ut medicin på apoteket till Hanna. Det gick väl si så där. Efter cirka 1 timme fick jag ut medicinen. Apoteket ifrågasätter Hannas medicin och vi måste ringa sjukhuset, och så håller det på.

När familjen var samlad vid fyra tiden somnade Hanna och sov igenom våran fondue kväll med Peter och Mai. Hanna vaknade vid åtta tiden och hade ont i magen och kräktes. Hon har även  kräkts flera gånger under dagen.

Nu är Tommy och Hanna på väg till Q84 igen för smärtlindring och dropp. Vi har pratat med läkaren ikväll och han ville att vi skulle åka in. Det är bara hoppas att vi inte behöver ligga inne så många dagar denna gång...

/Pauline

Tisdag 16/3

Idag var Hanna och träffade sin klass. Hon har inte träffat klassen sedan den 18 januari och det var otroligt roligt att se hur glad hon blev över att träffa alla klasskamrater. Vi får hoppas att hon kan gå till skolan lite mera framöver.

Pauline och Tommy

Måndag 15/3

Nu är vi äntligen hemma igen. Den här kuren har gått ganska bra. Hanna har dock inte ätit så mycket så nu måste hon fylla på depåerna när vi är hemma.

Sabh kommer på onsdag och tar prover på Hanna och på fredag är den en lättare kur av cellgifter hon ska få. Även nästa fredag ska hon få denna kur.

Om cirka två veckor ska hon göra röntgen på lungor och buk och efter den vet vi hur vi ska gå vidare. Så det är några långa dagar vi har framför oss. Men det ska vi väl klara av....

Pauline och Tommy

Memory vinst!!!

Idag kom då äntligen Åsa och Malle på besök. Hanna hade längtat hela dagen efter dem, det blev såklart ett parti memory och självklart så vann Hanna överlägset, Malle kom på andra plats och sist kom Åsa.

Det är bara att träna upp hjärncellerna för nästa omgång...

Hanna hälsar och tackar för allt hon fick av sin Hejaklack på LF..

Idag var det även kurstart, men innan Hanna kunde få cellgifter var hon tvungen att få lite påfyllning av vätska och blod. Blodtrycket var lågt och Hb var lågt. Men nu är dagens cellgifter avklarade och vi tar nya tag imorgon.

God Natt skriver Hanna och Pauline

Torsdag 11/3

Just nu väntar vi på att SABH ska komma. Dem ska ta blodprover inför morgondagen och sedan ska dem byta nål i port a caten. Eftersom Hanna redan har en nål där och behöver den för sin smärtlindring blir det bedövning med is.

Det är underbart att vara hemma hela familjen men i morgon blir vi splittrade igen för några dagar.

Pauline och Tommy

Njurskint!

Tidigt imorse gav vi oss iväg till sjukhuset för att göra en njurskint. Det är en undersökning som tog cirka 40 minuter.
Den här undersökningen visar funktionen på njurarna och vad vi kunde se var att vänster njure inte hade bra funktioner. Vi får se vad läkarna säger.

Annars är allt underbart här hemma. Igår tog Hanna några stapplande steg med hjälp av Tommy. Hon har även ätit och idag är det Tacos som gäller till middag. (Hannas önskemål)

SABH kommer att komma hit ikväll och på onsdag och torsdag. På fredag läggs vi in igen för en omgång av cellgifter.

Hanna önskade att "kärringarna" skulle komma på besök på fredag. Det är mina arbetskamrater Åsa och Malle hon menar. Så på fredag eftermiddag får dem se upp i ett memory spel med Hanna.

Hon är mycket gladare nu och njuter av att vara hemma. Just nu ligger hon i en Saccosäck med våran hund Meya och myser.

/Pauline

Utskrivna från Sjukan

Med hjälp av SABH (hem sjukvård) så får vi äntligen lämna rum 14 efter 23 dagar. Jag saknar ord hur skönt det är att bara få komma hem och få sova tillsamans allihop, det som för många är självklara saker saknar man otroligt mycket, bråka om vem som tar sista mjölken vem som torkar upp alla smulorna på bordet vid frukosten alla saker som ni tycker är jobbiga saknar jag, livet är bra konstigt!!!

Nu börjar den näst jobbigaste delen med att ha väldigt sjuka barn, pappers helvetet, ringa och bråka med försäkringsbolag, söka och motivera olika vårdbidrag, alla stiftelser som kan ge bidrag, som tur är så finns Pauline som kanske inte tycker om detta jobb men gör det :)

SABH kommer att komma 2 gånger om dagen för att ge olika mediciner och smärtlindring.

Söndag 7 mars

Snart åker vi hem på permission för några timmar.

Pauline och Hanna

Lördag 6 mars

Nu har Hanna fått en kur av cellgifter igen. Hon får även permission över dagen idag och ska vara tillbaka på sjukhuset kl 18.00.

Vi vet ännu inte hur länge vi får ligga kvar och det beror på att Hanna inte äter utan hon behöver näringsdropp.
Men vi tycker det är underbart att hon får komma hem några timmar.

/Pauline och Tommy

Permission!!

Om en liten stund åker jag och Hanna hem för några timmar. Hon ska vara tillbaka på sjukhuset kl 18.00..

Nu ska vi njuta några timmar av vårat hem.

Ha det bra

Pauline och Hanna

Torsdag 4 mars

Idag har Hanna varit nersövd. Läkarna har kollat igenom hela tarmsystemet och tagit lite prover. Svar på dem hoppas vi att det blir imorgon.

Vissa värden går upp och åt rätt håll medans HB går ner. Just nu ligger det på 89 och går det ner mot 80 fyller vi på blod.

Imorgon kommer sjukgymnasten Elin och leker lite med Hanna. Dem brukar bland annat bolla en ballong ända upp till taket, ibland bollar dem ballongen mellan sig och räknar hur många gånger dem klarar av.

Magsmärtorna har minskat och humöret börjar bli som vanligt. Just nu har vi som mål att någon gång under helgen få permission och komma hem för några timmar.

Pauline och Tommy


Tisdag 2 mars

Idag har det varit en händelserik dag. Tobbe Trollkarl var på lekterapin och trollade. Hanna, Louise och Jacob tyckte det var kanonroligt (även mamma, pappa och mormor tyckte det.)

Hanna mår mycket bättre. Ikväll har vi busat med syrrorna på rummet, en av syrrorna fick åka upp och ner i sängen med en väldig fart. Det var super roligt. Hanna skrattade sitt otroligt härliga skratt.

Hanna har även smakat lite av Annsofies köttfärspaj. Det var god tyckte Hanna. Hon har inte ätit något på 2 veckor..

På torsdag planerar läkarna att söva Hanna igen för att försöka komma underfund med varför hon blir förstoppad.

Imorgon blir nog en helt vanlig dag i vårat liv just nu. Provtagning, Lekterapin, läkarsamtal och skiftbyte....

Ha det gott Pauline och Tommy

Måndag 1 mars

Idag fyller Jacob 5 år. Tommy, Filip, Louise och Jacob är just nu på väg in till sjukhuset. Vi ska försöka ha ett litet kalas för Jacob här så att Hanna kan vara med när han öppnar sina presenter.

Grattis även till sysslingen Vidar som även han fyller 5 år. GRATTIS; GRATTIS; GRATTIS; GRATTIS

Natten har varit relativt lugn, Hanna har dock börjat få lite mardrömmar. Imorse så kräktes hon igen, men värdena ser ok ut.

Vi skriver mer när vi vet något mer

/Pauline och Tommy

RSS 2.0