24/3 Provtagning och läkarbesök!!

Hallå där!!

Idag var det dags för provtagning och läkarbesök. Alla Hannas värden var bra och hon mår alldeles utmärktl. Vi pratade med läkaren om hur hon ska ta nästa kur och det blir på samma sätt som denna. Men vi måste ta prover var fjärde dag.
Tyvärr blir det inte någon magnetröntgen än på ett tag utan vi får vänta till slutet av april. Detta pga att strålningen jobbar fortfarande för fullt i kroppen.

Annars är allt sig likt här hemma. Det är flera som har undrat hur Filips tänder mår och det är väl si så där, tanden som är av vid roten är nästan helt död och han har ont i tänderna fortfarande. Vi ska tillbaks till tandläkaren på torsdag och då får vi se vad dom säger. Men specialist tandläkarna säger att vi ska vänta och se, dom tror att den kan läka, men han får inte bita med framtänderna på 3 månader.

Vi går även i väntans tider:) Meya (en av mina hundar) ska få valpar vilken dag som helst. Vi har inte sett Meya sedan den 17 januari. Skönt tycker vissa här men inte jag.

Vi hörs om en vecka igen!!!

/Pauline

Medicindags!!

Idag har vi varit på sjukhuset igen. Hanna fick göra ett EKG, nästa medicin hon ska få kan påverka hjärtat. Vi har även pratat med läkaren igen och nu har vi fått hem medicin för sju dagar. Vi hämtar nästa veckas medicin på tisdag nästa vecka.
Hanna ska äta medicin s.k underhållsbehandling i 10 dagar och ha ett uppehåll i 10 dagar och så fortsätter det till slutet på sommaren.
Hon kan må dåligt av denna medicin och håret som har kommit kan falla av igen. Det får vi se.. hon rycker bara på axlarna åt det och det känns bra.
En remiss är även iväg skickad för en magnetröntgen, så om två veckor blir den nog av.

Eftersom det inte händer så mycket just nu har vi tänkt uppdatera bloggen en gång i veckan förmodligen tisdagar. Om det händer något speciellt så uppdaterar vi självklart.

Ha det gott

Pauline och Tommy

Tillbaks till det normala!!!

Idag var alla barn där dom skall vara!!!

Filip och Louise i skolan, Hanna i skolan och Jacob på dagis.

Hanna var lite nervös inför skoldagen, det var bra längesedan hon var där men allt gick kanonbra. Jacob var det inga problem med. Han knallade bara in och vinkade hejdå i fönstret.

Just nu är Louise på trampolinen och Filip sitter och gör sina läxor. Busungarna badar!!!

Ja, livet börjar sakta gå mot det normala. Så skönt!!!!!

Pauline och Tommy

Nu kommer kostnaderna rullande i efterhand

Bara för att vi bodde i Tyskand så är det inte Autobahn överallt, idag så kom det ett brev från Stadtpolizei i Zurich Pauline har blivit tagen för fortkörning och har flytt landet från sitt brott, nu kommer hon att få skaka galler och diska på ett dagis i tre dagar = samhällstjänst + en fjuttig böteslapp på 40 chf  ca 320 sek.

Paulilne är djupt ångerfull och behöver allt stöd hon kan få.
Vi har även öppnat ett 90 000 nummer för bidrag

//
Tommy

Första dagen på svensk mark

Tack så jätte mycket fam Andersson och fam Ahlberk för det välfyllda kylskåpet, helt underbart att slippa dra iväg på morgonen och handla då batteriet var helt slut på bilen också, tack även till alla andra som har hjälpt till med allt.

Idag har det varit full fart med att packa upp och tvätta, på eftermiddagen så vart det partaj Martin fyller 28 imorgon.

Vi har som mål att ha Söndagar som familjedag då vi har blivit vana vid den Schweiziska traditionen att allt är stängt på söndagar.
Vår ambition är att bli duktigare på vår kommun och län till att börja med.

Tack även till våra nya vänner i Schweiz och Tyskland för goda och trevliga middagar, hoppas vi får möjlighet att träffas snart igen!!
Pappa's dröm har blivit uppfylld nu har familjen en BMW X5 i vår ägo :)

\\
Tommy

Äntligen är resan slut!!!!

Allt har gått bra och när vi kom hem väntade mormor, morfar, Rebecca, Martin, Matilda och alla DJUR!!!

Det är så skönt att vara hemma. TACK ALLA SOM HJÄLPT OSS!!!!!

Nu är det dags att sova. Tänk att få sova i sin egna säng. Jippi!!!!!!!!!


5/3 Längtar hem!!

Idag tog vi det lugnt på förmiddagen och sedan bar det av till Freiburg. Tyvärr var vädret inte det bästa och det märks att alla längtar hem. Vi är väldigt lättretliga allihopa just nu!!!!

Nu är det bara en hel dag kvar i Tyskland och Schweiz och sedan bär det hemåt. Äntligen!!!!!

Sov så sött

4 dar kvar

Igår var vi på museum ett hands on där vi fick se och känna bla magnetism, ljus, ljud mycket häftigt.

Vädret i Schweiz är inte så roligt just nu runt nollan och en grädde i luften, så nu försöker vi hitta på saker inomhus. Vi ska strax iväg på Thermalbad och tvätta oss ordentligt rena:)

Må så gott!!!

2/3 Flumserberg och hemma dag!!

Tidigt imorgse (efter dålig nattsömn, Jacob har mått dåligt inatt) åkte Tommy, Filip och Louise iväg till Flumserberg för skidåkning. Jag stannade hemma med Jacob och Hanna. Hanna har börjat bli lite trött efter strålningen, helt naturligt, man brukar bli trött efter detta har dom sagt.

Jag, Hanna och Jacob har varit vid floden Rhen och matat änder.

Filip, Louise och Tommy kom hem sent ikväll efter en otroligt härlig skiddag. Dom har åkt skidor och snowboard hela dagen!!!

Nya äventyr väntar imorgon!!!

Sov så sött!!!!

Sorry Camilla!! Grattis i efterskott!!!

1/3 Jacob 4 år!!



Idag fyller Jacob 4 år!! Vi har haft paketöppning och lek i massor nu på förmiddagen. Nu är ryggsäcken packad igen för en tur till Zürich och Zoo. Vi vill även gratulera barnens syssling Vidar som även han blir 4 år idag. Men Jacob är några timmar äldre:)

Ha en bra söndag

28 feb Lugano

Alla var uppe 06.00 typ, massproduktion av smörgåsar och festis för att klara dagen lååånga äventyr för det vart det.
Ungarna gick ca 1.3 mil genom parker med palmer och otroligt fina vyer, matning av fåglar i Lake Lugano.

Tittning på rikemansfolket som går i pumps och stora pälsar när det nästan 15 grader varmt och solen skiner, "nä vi vill inte visa att vi har pengar" roligt att titta på men otroligt töntigt genom ett par svenska ögon,

Vi gick tvärs genom hela staden och centrum för att komma till en bergbana upp på ett berg för att få en fin utsikt när vi kom fram så konstaterade vi att dom öppnar för säsongen den 14 april  kul!!!!!! På vägen tillbaks så passerade typ ett "giro Italia" cyckel lopp med massor av poliser och speakers på troligen Italienska, både Filip och Pauline försökte vara tolkar åt oss andra med väldigt roliga översättningar :)

Lunch intogs i den finaste parken intill sjön, många tittade kostigt och någon sade "bon apetit" vi njöt av smörgåsar och SOLEN som skulle vara på en klarblå himmel enligt väder forcasten, men som vanligt var det lite disigt.

Filip matade en Svan med bara handen, han började med att lägga mat på skon och han var livrädd, men han har både fötter och händer kvar, dom andra barnen inklusive mamma lekte i en väldigt fin parklek.

När vi stod och väntade vid ett rödlyse var det en motorcykelpolis som stod för rött ljus. Jacob tittade med stora ögon och polisen frågade om vi ville ta ett kort och vips så stod polisen på trottoaren och fångade upp Jacob som fick sitta på denna häftiga manick.

När det var dags att åka hem så ville vi åka runt lite titta på dom fina vyerna, vips så var vi på en trång väg och färden forsatte mot Italien, över gränserna och upp över dom Italenska alperna och ner igen tillbaks in i Schweiz, fråga Pauline vad hon tyckte om serpentinvägarna.


RSS 2.0