31/1 Engelberg, Schweiz

Thumbnail

På denna bild är vi på väg upp i carbinbanan, cirka 2075 meter högt. Det var lite läskigt, men när vi fick se att solen lös ovanför molnen blev vi glada.

Thumbnail


Ni som inte tror att solen sken, här är beviset, otroligt härligt!!!! Det har varit en händelserik dag. Jag och Tommy har mjölksyra i benen då vi haft Jacob i sele som åkt framför en av oss. Mycket tungt.. Hemfärden blev en lång pist på ca 1.2 mil otrolig känsla. Det var häftigt att först se solen och sedan låg det som ett molntäcke som vi åkte igenom och då blev det disigt på en gång.

Vi kan sammanfatta denna dag med ett ord. Kanonroligt!!!!!

30/1 Sista hindret är borta, vi har fått tvättmaskin! Amanda 1 år idag!!!!!

Idag ska Hanna och jag in till Zurich själva för att läggas in på kur över helgen, det ska bli en utmaning att få cytostatika eller cellgifter på Tyska!!!!! Hanna bryr sig inte så mycket hon kör sitt race vare dom pratar svenska eller något annat språk.

Men så blev inte fallet!!!!!!!!!!!!!  Det var bara att åka hem efter det att vi fått resultatet på blodprovet. Hon har för dåliga vita blodkroppar för att få starta en kur. Detta var faktiskt positivt tycker vi för då kan vi hitta på något hela familjen.

Nästa helg gör vi ett nytt försök för att starta en kur, vi får se hur det går:)

Idag vill vi sjunga och gratulera kusin Amanda som fyller 1 år. Hipp Hipp Hurra.

Tack vare skype så har vi varit med på kalaset en del och det har varit kanonroligt. Puss puss Amanda, vi älskar dig!!!!!!

Just nu är Tommy och dom stora barnen och handlar matsäck. Imorgon bär det av till Engelberg i Schweiz för lite skidåkning, snowboardåkning och en hel massa sol.

Kramar från familjen Lindström

29/1 Christliche Schule Hochrhein i Waldshut!!!

Så heter skolan här i Waldshut. Idag var jag med Filip och Louise där. Vi träffade rektorn som visade oss schemat och vi pratade om hur barnen kände inför detta. Han berättade att det har gått ut ett hembrev till alla föräldrar i skolan och talat om att dom skall få två stycken nya elever ett tag.

Skolan ser väldigt positivt på detta och så gör även vi. Tänk er vilken utveckling för Filip och Louise!!!!

När vi pratat med rektorn kom läraren in för årskurs 6. Mycket trevlig kvinna, och barnen fattade tycke för henne. Vi följde med henne in i klassrummet, där möttes vi av 21 stycken elever som var mycket förväntansfulla. Vi satte oss i en ring och började ställa frågor till varandra.

Det gick så bra så jag lämnade dom där och när lektionen och rasten var slut kom Filip och Louise hem med ett leende på läpparna. Som det ser ut nu kommer dom att vara med på dom flesta lektionerna.

Strålningen för Hanna gick bra även idag. Hon somnade dock och Tommy fick väcka henne när strålarna hade en micropaus. Han väckte henne via en microfon som dom har in till rummet. Jacob var med Tommy och skötte sig utmärkt.

Nu har vi en liten lunchrast och så får vi se vad vi hittar på sen.

Ha det bra

Familjen Lindström

28/1 Inter-comunity school i Zurich

Idag så har det hänt stora saker för Louise
Dagen började för oss som vanligt med en åktur över gränsen till Strålningsinstitutet, Hanna och jag var tillbaka starx efter 9 på morgon då satt Louise och Filip och pluggade för fulla muggar, mera plugga vart det och efter lunch så skulle vi åka till Zurich för att gå på en outlet (fråga Filip om den), Pling sa det på datorn och klass 4B har kopplat upp sig på Skype och först så visade J-O klassrummet sedan vällde alla hennes klasskompisar in och hälsade, lite rörande faktiskt.
Mycket bus med dom svenska kompisarna men sedan ställde vi gps'en på svenska undervisning i Zurich, Louise och Filip fick lära sig ett och annat om Stockholm samt skaffat sig ett par kompisar i detta land bra jobbat.

Imorgon bitti så ska dom gå på engelska undervisning på Tyska i en Tysk privatskola (???) här händer det grejjor.

//Tommy, Pauline


28/1 Ny 40-åring i gänget!!!

Idag vill vi gratulera Bella (storasyster till Pauline) som idag blir 40 år.

Grattis och ja må du leva!!!!! Hoppas du får en bra dag och att bowlingen på lördag blir lyckad. Vi är med er på avstånd och slår ner några käglor:)

Stora kramar från oss här i Waldshut!!!!

27/1 Utan feber i 1 dag!!!

Vi har nu varit feberfria i en dag. Det börjar gå mot ljusare tider!!!

Idag har det strålats och Filip och Louise har varit och pratat med rektorn i den tyska skolan. Eventuellt ska dom dit på torsdag och vara med på engelska lektionen.

Annars idag så har vi testat lite shopping i både Tyskland och Schweiz.

Vem vet, imorgon kanske vi shoppar loss i Frankrike och Italien :)

// Fam Lindstroem

26/1 På bättringsväg!!!

Idag var det dags för strålning igen. Jag och Hanna gick upp strax efter 06.00. Vi skall vara på PSI 07.45!!!
Jag vaknade kanonförkyld, kände inte ens smaken av kaffet och Hanna hade 39.5, men det vara bara att åka ändå.

När vi väl är där och jag talar om för läkarna att hon har feber så blir det undersökning. Som tur var så strålade dom ändå och sedan var vi tvugna att åka till sjukhuset i Zürich. Så hem och hämta Tommy och en sjuk Jacob, Filip och Louise fick stanna hemma då dom måste plugga!!!!

Det var som vi trodde med Hannas feber att den bara var "vanlig", så vi fick vända hem igen. Superskönt!!!!

Imorgon ska Filip och Louise gå till en tysk skola som ligger i närheten. Dom skall vara med på deras engelska lektioner. På onsdag åker vi till Zürich igen för då ska dom gå i Svenska Skolan där för att vara med på svenska lektionen. Det blir lärorikt för dom och jag beundrar dom för att dom vågar.

Vi börjar lite smått må lite bättre här och vi får hoppas att det håller i sig.

Kram på er

Pauline

Solsken!!!



Jag har hört att ni inte har så fint väder i Sverige!!!

Som ni ser så sitter jag (som är frisk) och njuter av "vårsolen". Det är supermysigt, jag hör fåglarna kvittra och för en stund glömmer jag bort allt "skit" inne i lägenheten.


25/1 Influensan????

Nu är det bara Louise och jag som står på benen. Tommy däckade sent igår kväll och Hanna vaknade och hade ont i kroppen och feber. Vi vet ännu inte hur det blir med strålningen när hon har feber med det får vi se imorgon.

Man är nog lite känslig just nu. Jag och tjejerna satt och tittade på Sex and the City filmen igår och jag kan tala om för er att jag är helt rödgråten och svullen i ansiktet idag. Men det kanske behöver komma lite tårar......

Det var allt för denna gång, hoppas vi är friskare nästa gång jag skriver.

Pauline

24/1 Flera sjuka!!!

Vet inte om jag vågar skriva detta men nu insjuknar vi en efter en.

Filip är fortfarande dålig, går på alvedon hela tiden. Nu på kvällen har Jacob insjuknat i feber han också. 39 grader....
Jag och Tommy går och hostar och mår inte så värst bra. Men det är väl lika bra och ta alla sjukdomar på en gång.

Den som mår bäst just nu är Hanna, konstigt nog:)

Hälsningar från sjukstugan i Waldshut

24/1 GRATTIS STEPHAN!!!!!!!

Vi vill på detta sätt skicka massor av kramar till dig Stephan på din stora dag. Tommy hälsar att du är hjärtligt välkommen till 40-års klubben. Hoppas att din dag blir fylld av glädje och skratt och att inte ålderskrämporna är för stora:)

Vi kommer och grattar dig ordentligt när vi kommer hem, det blir någongång i mars hoppas vi.

Här i Tyskland är det fortfarande sjukt. Filip har fortfarande hög feber, jag och Tommy börjar känna oss lite krassliga, men annars är det bra.

Nu ska jag iväg med 3 av barnen och kasta lite sten i floden Rhen. Filip och Tommy får ta det lugnt i lägenheten.

Ha det gott!!!

Familjen Lindström

23/1 Mera sjukt!!!!

Inatt var det dags igen. Filip väckte mig 02.00 och var jätte varm. Det var bara att ge honom alvedon och försöka somna om. Men det gick inte, han låg och kved och mådde fruktansvärt. Så jag väcker Tommy och vi letar igenom hela lägenheten efter mer alvedon. Svårt att somna om, men vid 05.00 tror jag vi somnade igen.

Imorse mådde han mycket bättre, men nu är febern på topp igen, närmare 40 grader och sprängande huvudvärk.

Snart ska Hanna iväg och strålas igen och fick jätte mycket beröm av läkarna igår.

Regnet öser ner här men vi har ljust fram till 18.00 på kvällen. Det har inte ni:)

/Pauline

22/1

Lunchen är precis avslutad. Snart ska Hanna iväg på sin andra strålning. Hoppas hon håller sig vaken idag:)

Vi har precis fått mail från sjukhuset och Hanna ska ej få någon kur i helgen. Så det blir fria aktiviteter för familjen. Vi får se vad vi hittar på. Antingen skidåkning eller en outlet blir det förmodligen.

Louise mår mycket bättre nu, febern är som bortblåst. Nu ska Filip och Louise plugga lite till sen ska dom gå ner till centrum själva.

Ha det gott

21\1 Inställd strålning

Beata (läkare på PSI) ringde imorse och meddelade att dom inte har tillräkligt med ström fram till prylarna.
Ingen bra start då vi inte har planerat med något strul och bara hyrt lähenheten till 7 mars och vi skulle sluta på fredagen den 6 mars.

Så idag gör vi en snabb omplanering och sätter hela familjen i bilen och åker till freiburg för att köpa skrivare på Mediamarkt och Svenska köttbullar på Ikea :)

Plus att Louise snart fyller 11 år (den 9 feb) sedan hänger Jacob på tåget och fyller 4 år (1 mars) så vi har lite och stå i.
Lollo verkar vara på bättringsvägen och vi fyller henne med alvedon så orkar hon säkert  med en gigantisk shoppingrunda.

// Tommy

20/1 Första strålningsdagen!!!!!

Dagen började tidigt med kräkningar vid 04.30 Louise mådde skit.
Efter lite stök så sommnade vi om till klockan 7.
En lång dag väntade, vid 14.00 skulle Hanna och jag åka till strålningsinstitutet, det märktes på Hanna ju längre dagen gick ju mer lätt retlig blev hon, även fast hon inte erkände det så trro jag att hon var jättenervös.

Vi träffade Ruth, Beata och Adrian (Hanna's nya läkare och sjuksyrror) redan vid 14.30 då vi inte blev stoppade vid tullen så kom vi väldigt tidigt. 
Efter ca 1 timmes väntan så började allvaret det var Hanna's tur att kliva in och byta om, idag tog hon läkarna i handen och hälsade men ingen ögonkontakt.

Efter avklädningen så fick hon krypa ner i "sin säng" som vi byggde vid förra besöket.
Efter en sedvanlig röntgen som visar att hon ligger fixerad som maskinerna vill så bar det vidare in till strålningsrummet, allt detta förflyttande sker med en robot som kör runt Hanna, vid röntgen så sommnade hon och allt gick enligt planerna,
Själva behandlingen tar ca 7 minuter och det är timmar med förberedelser innan man kan starta behandlingen, när Hanna hadde ca 3 minuter kvar av strålingen så vaknar hon och reser sig vänder på huvet och somnar om, den närmaste läkaren i kontroll rummet kastar sig över nödstoppen och alla förberedelser måste börja om, shit happens var en kommentar, efter detta missöde så kunnde dom slutföra dagens strålning och imorgon får hon inte sommna under behandlingen.

Louise har fortfarande feber och ont i huvet, bra då finns det något där att ha ont i :)
Vi hoppas hon mår bättre imorgon.

19/1 Igen



Hej igen!!! Vill bara meddela att denna tuffa tös med namn Louise nu har 38 grader i feber och mår ej riktigt bra.

Men hon kämpar på

Kramar Pauline

19/1 Det blev åka av!!!!!!

   På bilden ser ni Filip och Louise som gör sina läxor!!! (Snygg soffa, det är grön galon/plast på sittdynorna:))

Idag bar det iväg till backen. I Waldshut regnade det när vi satte oss i bilen 09.00, men desto längre vi kom upp längs dem slingriga vägarna desto mer snö föll det.

Väl framma i Feldberg hyrde vi skidor och snowboard och sedan bar det av utför. När vi avnjutit en god lunch på ett värdshus i backen började det SPÖREGNA. Men skam den som ger sig, vi körde på ett tag till. När vi kunde vrida ur vatten ur våra handskar och mössor DÅ GAV VI UPP och vände hemåt.

Men vi är ändå fruktansvärt nöjda med dagen. Otroligt härlig skidåkning, inga liftköer och det var bara att susa ner för backen. Dagens roligaste skratt fick nog jag (Pauline) när Tommy råkade sätta sig i lite lössnö. Det tog ett bra tag innan han kom upp och han såg ut som en elefant på hal is. Jag skrattar även nu när jag skriver. Det går inte att beskriva hur otroligt rolig han såg ut. Men det är bra att han bjussar på lite goa skratt!!!!!

Imorgon börjar allvaret. 15.00 ska Hanna vara på strålningsinstitutet (PSI) och sedan är vi igång.

La familia Lindström

18/1 Skidresan!!! trodde vi

Upp och ner, ner och upp, upp och ner, ner och upp, upp och ner, ner och upp och så lite tjat.

Så blev våran skidresa, fullt påklädda i skidmunderingen satte vi oss i bilen för att åka lite utför.

När vi äntligen kom fram, SNÖSTORM och ca blåst 15 MS. Vi åt lite lunch och vände hemåt. Kanonroligt!!!!!!

Vi gör nytt försök imorgon..

Vi skulle äta ris, kycklingklubbor och currysås idag, samt köpa lite lunch till imorgon, Men vi har lärt oss något nytt. TYSKLANDS affärer är stängt på söndagar. Det blir kycklingklubbor, pastaskruvar och ketchup istället. MUMS...

Vi älskar detta land!!!!  BARA 49 DAGAR TILLS VI ÄR HEMMA!!!!!!!!!

von af Lindström

17/1 Tyskland

Då är vi framme och på plats.

Flygresan gick kanonbra, det var strålande sol och vi kunde se jorden bra länge. När vi väl landat och fått ut allt bagage, var det dags att bege sig mot Mc.Donalds och käka lunch. Smärtfritt det med. Kanon bra...
Bilen vi har hyrt är en Ford SMax, superhäftig enligt Tommy och barnen.

Lägenheten är det si och så med, men vi ska jobba på att det blir bättre. Just nu är det kallt och det saknas lite sängar (men vi är vana att tränga ihop oss) och man håller värmen bättre!!!!

Vi har även hunnit med och handla middag och det blev en succe, pommes med något kanongott kött.

Nu är det dags att krypa till kojs, imorgon väntar nya äventyr!!!

Familjen von Lindström

16/1 Fredagkväll

Ja, då sitter man här. Det är alldeles tyst i hela huset. Alla sover!!!! Djuren är borta hos sina nya vänner.

Jag håller på med vad Tommy kalla "dödsstädning". Dvs det ska vara kliniskt rent överallt!!! (Hur nu det ska gå till)

Barnen har verkligen haft sina känslor utan på kroppen idag. Det har  varit en del bråk och tjafs, men det kan man väl förstå att det är så.

Vi har lite goda nyheter att ge.... Tumören har krymt ytterligare lite. Så rent praktiskt skulle man kunna operera nu, men strålning är det bästa för Hanna

Nästa gång jag skriver befinner vi oss i Tyskland och Schweiz...

Ha det gott och sakna oss ej för mycket:)

Pauline


Stort TACK!!!!

Detta är tillängnat mina arbetskamrater på Länsförsäkringar.

Jag kan inte med ord beskriva hur glad jag blev för bidraget. Ni är helt underbara!!!!!

Vi ska försöka göra en liten skidresa och njuta av den kommande vårsolen och för en stund glömma bort varför vi är i Schweiz.

Tack ännu en gång och det värmer oerhört när man vet att det är så många som följer oss på denna eländiga resa.

Vi kommer tillbaka den 10 mars och då kommer jag upp med Hanna så får vi berätta om äventyret vi varit med om.

Stora kramar

Pauline


12 januari

Nu får det vara nog med sjukdomar och dylikt i våran familj!!!!!!!

När vi var på sjukhuset idag ringde dom från skolan och talade om att Filip slagit ut en av sina framtänder!!!!!!!!!!!!
Det var bara att åka fort som attan till folktandvården i Åkersberga (tar ca 40 minuter) och se vad som hänt. När vi väl hittar honom ligger han i tandläkarstolen redan.

En av framtänderna var av på snedden, men den lyckades dom limma ihop med biten som gått av. Puh tänkte vi var det bara detta, men icke sa nicke... Den andra framtanden har fått en rotfraktur och förflyttat sig en bit, så dom har försökt att stabilisera den mot dom andra tänderna och hoppas att det ska hjälpa. Annars blir det rotfyllning och besök hos tandläkarna i Schweiz. Nu får han inte använda bita eller använda framtänderna på två veckor.

Håll tummarna för Hannas magnetröntgen imorgon, tänk om tumören har minskat ytterligare.. Tyvärr får vi ej besked innan vi åker, men vi återkommer så fort vi vet något.

Dags att lägga vilddjuren och kanske få lite lugn tv stund i soffan

Pauline och Tommy


11 januari

Hanna mår fortfarande bra, hennes hb har vänt uppåt.

Imorgon ska vi ha provtagning, narkosbedömning och en lungröntgen och på tisdag ska hon göra en magnetröntgen och sedan är det nog inget mer förrän vi åker....

Pauline och Tommy

8/1

Äntligen hemma!!!

Borta bra, men hemma bäst!!!! Skönt att få sova i sin säng och träffa dom andra barnen. Fyra dagar är en lång tid att vara ifrån dom.

Hanna mår fortfarande bra, imorgon är det provtagning på KS.

Nu är det en massa förberedelser inför den långa vistelsen i Schweiz. Vad ska man ha med sig??? Hur mycket ska vi ha med oss?? Med mera, med mera.....

Vi måste kolla om man kan föra in någon form av mat. Osten är super äcklig där borta och då blir det katastrof för vissa i familjen:)

Ja vad ska man säga, detta kommer att bli en upplevelse utav dess like.!!!!

Pauline och Tommy

7/1

Idag har det varit en lång dag. Först besökte vi sjukhuset som ligger i centrala Zürich och pratade med läkarna där, vi tog även prover och Hannas värden är förvånansvärt bra. Vi fick även en rundvisning på sjukhuset. Det som förvånade oss är att alla barn bär munskydd, det ser lite konstigt ut, men dom förklarade att det var för infektionsrisken.

Sedan bar det iväg till PSI "strålningsinstitutet". Där fixade dom till en "säng" åt Hanna, hon måste ligga exakt likadant varje gång hon strålas och sedan gjorde dom en CT (en sorts röntgen). Sedan var det bara att sitta och vänta ett par timmar och sedan gjorde dom en till CT. Vid 18:00 tiden var vi klara där och då var vi rejält hungriga.

Vi hittade en kinakrog i Baden, inte är det billigt att äta ute för oss 3 gick det på närmare 750 svenska kronor.

Imorgon bär det av hemåt, nu längtar vi fruktansvärt mycket efter resterande familj och det ska bli skönt att komma hem.

Tack Schweiz för denna gång, vi syns om 9 dagar!!!!

6/1

Nu är första läkarbesöket avklarat. Vi hade en tolk med för säkerhetsskull, man vet ju inte hur pass bra engelska dom kan. Men allt har gått bra och vi behöver förmodligen inte någon tolk imorgon. Man kan väl säga att världen är bra liten, tolken vi fick är född och uppvuxen i Täby, men bor numera i Schweiz.

Nu är vi supertrötta!!! Hanna har förmodligen dåliga blodvärden, hon är fruktansvärt trött, Tommy har sprängande huvudvärk och jag är förstoppad. Annars allt bra!!!!

Det var mycket information vi fick idag och mer blir det imorgon. Lite roligt nytt om Tyskland, idag var allt stängt där, knappt en bensinmack var öppen. Är det så vi ska ha det på tisdagar eller var det en tillfällighet????

Pauline, Tommy och Hanna

5/1 Schweiz

Är nu på plats i Schweiz, Brugg.

Det har varit en händelserik dag. Flygresan gick jättebra, Hanna fick gå fram till piloterna när vi var i luften. Kanonhäftigt tyckte hon att det var. Vi hämtade ut hyrbilen och jag blev chaufför och Tommy kartläsare. Vi bestämde oss för att ta oss till Waldshut, där vi ska bo i sju veckor. Redan nu är jag väldigt tveksam till Tyskland.

Jag och Hanna skulle in och handla lite frukt, godis och vatten på Lidl, men fick tyvärr inte ut varorna pga att man kan inte betala med kort och vi hade inga kontanter. Jaja, nya friska tag, mot Mc'donalds, Hanna superhungrig. Men se på f......n,
inte tar dom kort där heller. Vart har vi hamnat någon stans?????????????????????
Det var bara åka tillbaks några kilometer och ta ut pengar och sedan tillbaks till Mc.

Nu på kvällen har vi letat efter en restaurang att äta på i Schweiz, (jag tror vi är fruktansvärt bortskämda i Sverige!!!!), men det blev att vi köpte upp pizza på hotellrummet. Det var så äckligt på alla restauranger, ingen myspys stämning alls.

Nu spelar vi lite spel, tittar på TV som vi inte fattar något av och dricker fruktansvärt gott vin!!!! Imorgon ska vi träffa läkarna.

Ha det gott och tänk på hur bra ni har det hemma i Sverige

Pauline, Tommy och Hanna

Söndag 4/1

Nu är allt packat och klart inför morgondagens flygresa. Det ska bli spännande, men även lite läskigt. Hanna är på ett toppen humör. Hon får ju ha mamma och pappa för sig själv i 4 dagar. Hon har bestämt sig för att hon bara ska äta pizza hela tiden... Vi får se hur det blir med det.

Nu när hela familjen har ätit pencillin/antibiotika trodde vi att det var över, men icke sa nicke. Jag har fortfarande ont i halsen och äter nu en till kur antibiotika och Jacob insjuknade inatt. Det var bara och åka ner till jourläkaren och konstatera att han har streptokocker igen. Ny medicin.

Det känns inte så värst bra att åka ifrån honom när han mår dåligt, men vi får trösta oss med att dom bästa barnvakterna är här, mormor, morfar, Rebecca och Martin.

Ni får även hålla tummarna över att inte mina hundar får rävskabb. Vi har nämligen en skabbräv som stryker omkring på tomten och jägaren har varit här för att försöka hitta den men förgäves.

/Pauline

1 januari 2009

Nu tar vi nya tag, vi slänger den gamla skiten bakom oss och blickar framåt!!

Nyårsfestandet var lugnt för våran del. Vi hade långbord här på avdelningen och mormor och morfar var med. Roligt och mysigt. Den som stod för underhållningen var Jacob, som vanligt blev han betuttad i en "äldre" kvinna.

Denna gång var det nattsyrran Jessica som fick den lotten, Jacob lämnade inte henne för en sekund och han lovade henne guld och gröna skogar, som tex att han ska köpa ett hus åt henne.... Det är en liten charmör i honom... (Vem brås han på tror ni???)

Jag och Hanna är kvar på sjukhuset för "urvattning", det blir hemfärd vid 19.00 tiden hoppas jag. Sen vilar vi upp oss några dagar och hoppas vi håller oss friska för på måndag åker en trio ner till Schweiz för några dagar.

Ha det bra på det nya året!!!!
Thumbnail
/Pauline

RSS 2.0