Fredag 30/4

Vi kom hem sent igår kväll. Vi har fortfarande inte fått några besked men vi har pratat med läkarna och försökt göra upp en plan och det är inte lätt....

Det är tungt just nu..

/Pauline

Onsdag 28/4

Idag blev det ingen kurstart för Hanna. Vi har inte fått så glädjande besked. Jag kan börja med att berätta att metastaserna i lungorna har minskat ytterligare och tumören har även krympt lite vid njuren. MEN dem har hittat förändringar i skelettet och på höftbenen.

Imorgon blir det sövning och biopsi där dem ska ta reda på vad det är.

Idag har även Hanna gjort en skelettröntgen eftersom dem misstänker benskörhet på henne. Och dem hittade ett benbrott på höger bäcken. Det har förmodligen varit där en tag och vi misstänker att det är det som spökade i januari och februari.. Nu måste hon hoppa på kryckor och måste tänka som om hon har en knäckebrödskiva under foten. Hon får inte simma, cykla, trilla mm.

Hon är en tapper liten tjej, sjukgymnasten ville att hon skulle ha rollstol. Men se det gick inte för Hannas kommentar var att "då ser man sjukare ut än man är" Hon är fortfarande på ett toppen humör fast hon har hört vad läkarna har sagt.

Detta är nog den svartaste onsdagen i vårat liv!!!

/Pauline och Tommy

Tisdag 27/4

Igår var vi på sjukhuset hela dagen. Det var magnetröntgen och lungröntgen.

Idag ringde läkaren för att ge ett förhandsbesked och det hade blivit bättre på lungorna. Jippi!!!

Förhoppningsvis får vi mer detaljerad information imorgon då Hanna läggs in på kur.

Idag var jag och Hanna i skolan hela dagen. Hon fick lite "privat" undervisning av sin fröken när dem andra barnen hade gymnastik. Hon var kanon duktig.

Sedan bar det av för att shoppa kläder till henne och Jacob.

Louise är på trampolin just nu och Filip och Tommy har varit på match på Lidingö.

/Pauline

Fredag 23/4

Igår gick allt bara bra hos "proppdoktorn". Vi ska nu halvera dosen av fragmin (det som gör så att det inte bildas nya proppar).

Idag var jag och Hanna i skolan hela dagen, sedan bar det av hemåt för att ta det lite lugnt. På eftermiddagen åkte Hanna på kalas på Lekiz. Hon sprang runt hela tiden och hade kanon roligt.

På måndag ska vi göra en magnetröntgen och på onsdag läggs vi in för en ny kur.

Trevlig helg

/Pauline

Torsdag 22/4

Grattis Katarina på din 40-årsdag. Hipp Hipp Hurra Hurra Hurra Hurra. Hoppas du får en underbar dag. Vi syns på lördag.

Igår var jag och Hanna inne på sjukhuset för lite cellgifter och näringsdropp. Vi hade även läkarsamtal. Det blir förhoppningsvis en magnetröntgen på måndag eller tisdag och kur på onsdag. Därefter hoppas läkarna på att dem vet hur dem ska gå vidare.

Idag ska vi in till "proppdoktorn" vi får hoppas att det inte finns några proppar kvar.

Hanna mår väldigt bra och idag ska vi även ta bort näringsdroppet. Vi har även börjat trappa ner på smärtmedicinerna.

/Pauline

Tisdag 20/4







Idag när SABH kom fick vi även finbesök av Pascal och Hjördis. En timmes lång show, där bland annat Pascal försökte uppfostra Louise hamster Fluff!!

Besöket var mycket uppskattat av Hanna och mig och Tommy, många härliga skratt fick vi när dessa tokar släppte loss.

Hanna orkade inte gå till skolan idag och vi kan förstå varför eftersom hennes HB är nere på 80 och det måste fyllas på lite blod.

Imorgon är det nya cellgifter och blodpåfyllning.

Tack SABH och Hjördis och Pascal för en underbar dag!!!

/Pauline

Måndag 19/4

Nu är Tommy äntligen hemma igen!!!

Idag var SABH här på morgonen och tog prover sedan bar det av till skolan för Hanna och Tommy. Hannas trombocyter var väldigt låga så hon har nu fått påfyllning av dessa. Hannas HB är också lågt, vi får se vad proverna säger imorgon.

Imorgon bär det förmodligen av till skolan igen, om Hanna orkar.

/Pauline

Lördag 17/4

Jag och Hanna fick komma hem igår. Det var ett felvärde från LAB. Antibiotika kuren är avslutad.

Igår när vi kom hem åkte jag, Hanna, Jacob och mormor till Täby Centrum. Efter det kom Rebecka och Martin med söta Matilda och åt hemlagad pizza. SABH kom vid 24.00 och sedan stupade jag i säng.

Idag har det varit fullt upp med skjutsningar hit och dit. SABH har varit här 2 gånger för att ta prover och koppla på näringsdroppet. Hanna har även lekt med Lisa från klassen. Jacob har röjt med dagiskompisar...

Det ska bli skönt när Tommy kommer hem så vi kan vara två stycken som delar på allt:)

/Pauline

Fredag 16/4

Hanna och jag fick åka in till Q80 igår kväll. Läkarna ringde och talade om att hennes CRP (infektionsvärde) var sky högt. Jag försökte få SABH att ge antibiotika men läkarna ville ha koll på Hanna första dygnet.

Hanna har fått 3 doser antibiotika och nu väntar vi på morgonens provsvar.

Det blev lite struligt hemma eftersom Tommy åkte till Sälen igår. Tack mamma för att du sov över hos dem andra barnen. Vad ska vi göra utan dig.......

/Pauline


Tisdag 13/4

Sitter just nu och väntar på att SABH ska komma och koppla på näringsdroppet....

Hanna mår inget vidare, hennes HB är nere på 81 så det blir lite påfyllning av blod imorgon samt hjärtundersökning och en lättare cytostatikakur.

Idag var jag, Tommy, Louise, Jacob och Hanna på en liten cykeltur. Trots att hon inte mår bra så kämpade hon på och cyklade. Det är en liten tuffing vi har.

/Pauline mitt i natten

Måndag 12/4

Idag var jag och Hanna i skolan fram till 12.15. Då åkte vi hem för att ta emot SABH.

Anna följde med oss hem och dem lekte hela eftermiddagen.

Nu börjar Hanna må lite dåligt, små feber och ont i halsen. Vi får se vart det tar vägen.....

Tommy ska åka till Sälen på torsdag, så det blir spännande. Som tur är har vi mormor och morfar som backar upp om vi blir tvugna att åka till sjukhuset.

Idag har vi även en mycket stolt 5-åring hemma. Jacob har lärt sig cykla utan stödhjul.

Vi har även fått en ny familjemedlem vid namn Fluff. Det är Louise som har fått en dvärghamster.

/Pauline

Söndag 11/4

En kanon mysig dag!!

Först var vi och tittade på Filip när han spelade match.

Hem och äta lunch, sedan kom SABH och bytte näringsdropp, dem gav även Hanna fotvård.

Pyssel med Hanna och Louise.

På eftermiddagen kom Anna (en kompis till Hanna) och lekte. Jag kunde pyssla i trädgården och Tommy som först var och tittade på Filips andra match tog sedan en springtur. Jacob lekte med en kompis.

Som sagt en helt  vanlig dag!!

/Pauline

Fredag 9/4

Nu är kuren avslutad och vi går på efterdropp. Imorgon blir det hemfärd och tacos till middag.

Hanna mår ok och har smakat lite mat nu på kvällen, vi har även spelat spel som vandrar mellan klasskamraterna. Tre i rad var favoriten.

Sov sött och trevlig helg

/Pauline

Onsdag 7/4

Nu är första dagen avklarad. Hanna har mått ganska bra under hela dagen, mycket tack vare att Rebecka och Matilda var här och busade och åt.

Hon har mått lite illa och kräkts av medicinerna, nu sover hon så gott.

/Pauline

Tisdag 6/4

Idag var vi på hjärtundersökning. Detta ska göras inför kurstart eftersom cellgifterna kan påverka hjärtat.

Allt såg bra ut och vi börjar en ny kur imorgon. Hanna fixade med sjuksyrrorna så att hon fick sovmorgon, så vi ska vara där vid 10.00 imorgon istället för klockan 08.00.

Annars är allt bara bra, vi längtar efter Louise som har varit i Vemdalen med sin kompis Alva. Dem kommer hem imorgon.

/Pauline

Söndag 4/4

Idag åkte jag och Hanna till Nynäshamn för att gratulera Annika som har uppnått det härliga åldern av 40 år. Det var kanonmysigt att träffa familjen Ryd.  Grattis ännu en gång Annika.

På vägen hem åkte vi förbi SABH för att byta näringsdropp och kolla medicinpumparna.

Imorgon ska vi fira min syster Erica som blir 31 år och hela familjen "Ahlberk" kommer att vara där.

SABH är helt underbara!! Dem kommer att komma till mormor och morfar för att byta näringsdropp, så att vi kan vara med på middagen.

/Pauline

Läkarbesöket!

Först börjar vi dagen med att gå till skolan för att påskpyssla!!

När vi träffar läkaren har han glädjande nyheter. Från början var den cirka 20 metastaser i lungorna, dem flesta är borta och dem som finns kvar har minskat. Den vänstra njuren som är svullen har minskat, men är fortfarande svullen och tumören som sitter vid njuren har också minskat. Hur mycket vet dem inte riktigt.

Nästa vecka kommer vi läggas in på kur för nya cellgifter och läkarna kommer att slå sina kloka huvuden ihop för fortsatt behandling.

Det kan bli operation och borttag av vänster njure, eventuellt strålning på lungorna och vid buken, dem måste bara kolla med Schweiz så hon inte är strålad på detta område. När tumörcellerna har minskat ytterligare kan det bli aktuellt med ett stamcellsbyte. Läkarna måste bara hitta en donator.

Vi tycker att detta är väldigt glädjande besked eftersom man även kan bli resistent mot cellgifter och hon har svarat kanonbra på dessa.

Glad Påsk önskar vi alla våra vänner!!

RSS 2.0